Bad Betrich ligt in het Duitse Eifelgebied, op slechts 10 minuten rijden van de wijngaarden van de Moezelstreek. Het kuurstadje ligt verscholen in een kom tussen de Moezel en de Eifel, midden in bosrijk gebied.

Bad Bertrich is met zijn duizend inwoners een gezellig plaatsje met crèmekleurige, roze en hemelsblauwe gevels. U kunt er flaneren langs de Kurfürstenstrasse of na het baden in het thermaalwater genieten van een terrasje of van het dagelijks concert dat bij goed weer in de tuin van het kuurgebouw wordt uitgevoerd.

In de omgeving van het stadje bevinden zich de Falkenlay (een ruim 400 metershoge basaltkegel), een grot die in de steentijd bewoond werd en de Elfengrot (een uit zuilen van basalt opgebouwde vulkanische rotsformatie).

Het dorp dankt zijn bekendheid aan het heilzame, zoute water, dat vanuit een natuurlijke bron op 2000 m diepte met een temperatuur van 32° omhoog komt. Al in 1530 maakte geoloog Sebastian Munster melding van de heilzame werking van het water. In 1787 liet keurvorst Clemens Wenzeslaus een prachtig kuurslot met park aanleggen dat zeker het bezoeken waard is.

In 2010 opende Vulkaaneifel Thermen zijn vernieuwde complex. Daar kunt u, net als duizenden internationale bezoekers, in vier thermaalbaden zelf ervaren wat het zoute water met u doet.