In de nabije omgeving van Bad Bertrich kunt u volop sportief zijn. Er zijn legio mogelijkheden om te wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden. Ook zwemmen, tennissen, golfen, jeau de boules en nordic walking behoren tot de mogelijkheden.

vvv
De VVV van Bad Bertrichbiedt speciale routes voor nordic walking.
alt
Kijk voor wandelroutes opWandeleneifel.nlDuitse websites met wandelroutes:www.eifelverein.de
www.naturaktiverleben.dewww.wanderkompass.de
Wandelen en nordic walking

Rondom Bad Bertrich kunt u geweldig wandelen, er ligt een 70 km netwerk van gemarkeerde wandelwegen.Een rustgevende wandeling vindt u bij het natuurpark van de Römerkessel en langs de zwanenvijver.

Meer uitdaging biedt Wandelweg 6, die u naar boven brengt bij uitzichtpunten zoals de Oase der Ruhe, de paviljoentjes van de Bismarckturm en de Hohenzollernturm. Vanuit daar ziet u hoe Bad Bertrich in een komvormig dal van vulkanische oorsprong ligt.

U kunt ook het geopad van de Vulkaaneifel volgen dat bij de VVV begint en 7 km lang is. Er zijn ook wandelingen met een gids mogelijk.

wandelen eifel
vvv alt
Meer informatie verkrijgbaar bij de VVV van Bad Bertrich
Meer fietsroutes rondom Bad Bertrich en de rest van de Eifel vindt u opFietseneifel.nl
Fietsen
Rondom Bad Bertrich zijn veel fietsroutes en fietsen zijn op diverse locatie te huur. Zeer de moeite waard is de vulkanische fietsroute van 80 km. Heuvelopwaart en heuvelafwaarts maar nergens te stijl waardoor het voor onervaren recreanten ook een plezierige tocht is door verschillende stadjes in de Moezelvallei.
fietseneifel
vvv alt
Meer informatie en boekingen bij de VVV van Bad Bertrich
Mountainbiken
Het is mogelijk om met een begeleider een mountainbike tocht te maken in de heuvels van de Eifel of de Moezel. De lengte en moeilijkheid van de tocht worden afgestemd op uw wensen. Er zijn ook speciale tochten mogelijk, waarbij mountainbiken gecombineerd wordt met een maaltijd of een wijnproeverij.
alt
Web:www.vulkanbike.de/trailpark
Er is een speciaal vulkanische mountainbike park waar zich 700 km aan mountainbike routes bevinden. Makkelijke, gemiddelde en uitdagende routes zijn mogelijk, net als routes met het gebruik van GPS. Dit park biedt een unieke mengeling van bosrijke paden, snelle afdalingen en heftige beklimmingen.
alt
Diana Waldfreibad
Auf der Sees
Telefoon: 02674 799
Web: www.bad-bertrich.de/
Zwemmen
Van mei tot september kunt u zwemmen in het buitenbad van Diana Weldfrei. Naast een verwarmd zwembad dat tussen de bossen ligt is er een kinderbad, een duikplank en een waterglijbaan. Er is een uitgestrekt grasveld om te zonnebaden, met zowel plekjes in de schaduw als in de volle zon. Ook aan het inwendige van de mens wordt gedacht met een gezellig café.
zwemmen eifel
infoWeb: www.eifel-ballooning.de Ballooning
Geniet van de rust en het uitzicht dat een ballonvaart u biedt. Ook voor groepen.
infoSegelflugverein Südeifel e.V.
Am Flugplatz
54675 Utscheid
Telefoon: 0656 44444
E-mail: mail@flugplatz-utscheid.de
Web: www.sfv-suedeifel.de
Zweefvliegen
De zweefvliegbasis, het trefpunt van de hobby-piloten uit de Eifel, is gelegen op één der hoogste punten van het dorpje Utscheid. Van april tot oktober biedt men hier de mogelijkheid, per zweef- of motorvliegtuigje de Eifel vanuit de lucht te bekijken. Tijdens het 2e weekend van augustus, wordt het jaarlijks terugkerende evenement show-vliegen en de tentoonstelling van oldtimers, helicopters, glijschermen, enz. door vele gasten bezocht.
ash26-kopfimg 2658
Tennissen
Op de Falkenlay tennisbaan kunt u verschillende banen huren om een balletje te slaan.
Jeu de boules
In het centrum van Bad Bertrich, op de Alter Postplatz is een speciaal aangelegde baan waar u jeu de boules en boccia kunt spelen.
info
Web: eifelzupferd.de
Paardrijden
Het natuurlijke landschap rondom Bad Bertrich is bij uitstek geschikt om te ontdekken vanaf de hoge rug van een paard. Het is mogelijk om paarden te huren en verschillende routes te rijden. Er is zelfs een stal waar u uw eigen meegebrachte paard kunt stallen.