info
Annenberg 2
54655 Malberg
Telefoon: 06563 930243
E-mail: info@kyllburg.de
Web: www.schloss-malberg.de

Schloss Malberg
Op een rotsplateau torent de 300 jaar oude barokke burcht boven het dorpje Malberg uit. Er zijn rondleidingen op de zaterdagmiddagen van april tot oktober. Groepen vanaf 15 personen kunnen een rondleiding op een ander tijdstip bespreken (ook in het Nederlands). Malberg wordt voor het eerst genoemd in 893. Er zijn regelmatig tentoonstellingen en concerten, het hele jaar door.

info
Les Amis du Château de Vianden
B.P. 26
L-9401 Vianden
Telefoon: 834108 1849291
E-mail: info@castle-vianden.lu
Web: www.castle-vianden.lu

Burg Vianden
Het kasteel van Vianden is één van de grootste middeleeuwse burchten van Luxemburg. Het oudste gedeelte dateert uit de 9de eeuw en was eeuwen lang tot 1820 bezit van het Nederlandse huis van Oranje. Vanaf 1978 is de Luxemburgse staat de eigenaar en is de burcht in haar oorspronkelijke staat hersteld. Een bezoek is zeker de moeite waard en dat is het hele jaar mogelijk.

info
Gräflich Eltz’sche Kastellanei
Burg Eltz
56294 Münstermaifeld
Telefoon: 02672 950500
E-mai: burg@eltz.org
Web: www.burg-eltz.de

Burg Eltz
Burg Eltz is één van de mooiste en best bewaarde burchten van Duitsland. Het is een erg romantisch gelegen kasteel, ingebed in de prachtige oorspronkelijke natuur. Verschillende opeenvolgende graven hebben elk een deel aangebouwd aan het oorspronkelijke kasteel waardoor het kasteel er uitziet als een sprookjeskasteel. Geopend van 1 april tot 1 november. Het is mogelijk om via mooie wandelingen de burcht te bezoeken.

info
Schloßstraße 36
56812 Cochem
Telefoon: 02671 255
E-mail: info@reichsburg-cochem.de
Web: www.reichsburg-cochem.de

Reichsburg Cochem
Reichsburg Cochem bestaat al sinds 1000 jaar en in in het jaar 1151 een rijksburcht geworden. In 1689 is de burcht in brand gestoken en in 1868 weer opgebouwd. De burcht is in zeer goede stijl en prachtig ingericht. Er zijn bijzondere evenementen zoals kinderrondleidingen en riddermaaltijden. Kijkt u hiervoor op de website. Er zijn dagelijks rondleidingen, het hele jaar door.

info
An der Burg
53894 Mechernich-Satzvey
Telefoon: 02256 95830
Web: www.burgsatzvey.de
en: www.ritter-satzvey.de

Burg Satzvey
Burg Satzvey is een van de mooiste waterburchten van het Rijnland. Eerste bekendheid stamt uit 1396, maar men denkt dat de funderingen en de grote muren nog ouder zijn. Het kasteel is al 300 jaar familiebezit en is tot op de dag van vandaag eigendom van de familie Grafen Beissel von Gymnich. Er zijn veel voorstellingen en een levendige cultuur die u mee terugvoert in de tijd.

Burchten van Manderscheid
De burchten bestaan uit de Oberburg en de Niederburg. Deze beide burchten symboliseren de geschiedenis van het gebied, die beheerst werd door twee machtsblokken. De Oberburg hoorde bij het keurvorstendom Trier, de Niederburg en de meeste omliggende gemeenten hingen af van Luxemburg. De burchten zijn ruïnes en het hele jaar te bekijken. De Niederburg is ‘s zomers dagelijks en in de winter in de weekenden te bezoeken.

info
Schloss Hamm
54636 Hamm/Eifel
Telefoon: 06569 963536
E-mail: info@schlosshamm.de
Web: www.schlosshamm.com

Schloss Hamm
De laat-middeleeuwse vesting uit de 14e eeuw in Hamm bij Bitburg is het grootste, nog bewoonde slot in de Eifel. Hier wordt de mogelijkheid geboden, speciale festiviteiten, verjaardagen, jubilea, een huwelijk voor de burgerlijke stand te sluiten, een kerkelijk huwelijk of doopfeest in de barokke kapel te vieren, van een maaltijd of dansavond in de ridderzaal te genieten, op het binnenhof een receptie te geven, enz. Dit alles zonder veel werk en ophef ; Gravin Westerholt draagt persoonlijk zorg voor de organisatie. Bovendien staat het bosrijke perceel rondom het slot voor off-road ritten ter beschikking.

info
Prümer Straße 1
54568 Gerolstein
Telefoon: 06591 984140
E-mail: info@burglissingen.de
Web: www.burg-lissingen.de

Burg Lissingen
Het terrein waarop de burcht staat behoorde mogelijkerwijs tot het Frankische Koningshuis wat daarna aan de abdij van Prum verviel.
Die stelden het ter beschikking aan adelijke personen en ridders. Zij moesten het beschermen tegen de graven van Blankenheim uit het huis Schleiden Manderscheidt. De burcht was dus in zijn begintijd een weerburcht met torens, muren ezv. Later werd het meer een woonkasteel, wat zich laat tonen in de aangebouwde delen. Hierna ontwikkelde het zich tot een woonkasteel met agrarische bestemming.