info
Kurfürstenstr. 70
56864 Bad Bertrich
Telefoon: 02674 913809
E-mail:  info@foto-filmmuseum.com
Web: www.foto-filmmuseum.com/

Foto- en Filmmuseum
In Bad Bertrich staat het foto- en filmmuseum waarin correcties worden gepresenteerd van fotografen en filmmakers uit het verleden. Ook de technieken, zowel oud als modern, om beelden vast te leggen, zijn daar te zien, leren en ervaren. De privé-collectie omvat 2500 items. Op verzoek is het mogelijk om een rondleiding te krijgen.

Het museum is open van dinsdag tot en met zondag van 13:00 tot 18:00.
Clara Viebig was een van de bekendste dichteressen van Duitsland in het begin van de 20e eeuw. Impressies van haar leven en haar werk zijn hier te zien in een permanente expositie.

info
Römermauer 3
54634 Bitburg
Telefoon: 06561 142497
E-mail: marken-erlebniswelt@bitburger.de
Web: www.bitburger.de

‘Bitte ein Bit’- Bitburgs multimediaal- en interactief bezoekerscentrum
De Bitburger brouwerij, opgericht anno 1817 in de Zuid-Eifel, behoort tot de belangrijkste brouwerijen van Duitsland. Met een jaarlijkse omzet van ca. 4 miljoen hectoliter, behoort het Bitburger bier tot de grootste nationale biermerken. Sinds tientallen jaren staat het versgetapte Bitburger biertje in de Duitse horeca op de eerste plaats.

Wereldwijd wordt in 60 landen door ca. 50.000 horecabedrijven het Bitburger bier verkocht en iedereen kent de beroemde slogan “Bitte ein Bit” (een Bitburger biertje alstublieft). Sinds 7 generaties berust het succes van dit familiebedrijf op de voortdurende eis aan hoogste kwaliteit en passie voor de brouwkunst.
In de zomer 2009 werd het multimediaal- en interactief bezoekerscentrum geopend.

info
Wittlicher Straße 11
54531 Manderscheid
Telefoon: 06572 920310
Web: www.maarmuseum.de

Maarmuseum
Misschien klinkt het wel eigenaardig, oude vulkanen zo dicht bij huis. We moeten eerder spreken over vulkanische activiteiten. Er waren geen erupties van lava maar wel gasexplosies. De gevolgen van deze ontploffingen kan je nog altijd zien onder de vorm van meren.

Deze specifieke meren noemt men ‘Maare’. De grootste is de Laacher See en zou ontstaan zijn rond 10.000 voor Christus, de ontploffing zou een asregen veroorzaakt hebben tot 150 km ver. In Manderscheid vind je een museum over dit natuurfenomeen.

info
Am Römerberg 10
54675 Hüttingen
Telefoon: 06566 8542
Web: www.ofen-und-eisenmuseum.de

Kachel- en ijzermuseum
Het echtpaar Theo & Brigitte Lukas (Am Römerberg 10, 54675 Hüttingen -bij het dorpje Lahr-) zijn sinds vele jaren gepassioneerde verzamelaars van gietijzeren potkachels. Lange tijd reisden zij door geheel Duitsland en de Benelux, waar zij markten en tentoonstellingen bezochten om bijzondere objecten voor hun verzameling te bemachtigen.

Bovendien werden bij deze gelegenheid andere antieke voorwerpen “gered” die anders op de sloop zouden zijn terechtgekomen. Vaak functioneerden deze voorwerpen niet meer en waren in zeer slechte toestand. Met veel liefde, ervaring, geduld en handigheid werden zij door Theo Lukas vakkundig gerepareerd en gerestaureerd en vonden zij hun plaats in het huishouden, waar zij als decoratie dienden.

Daar de verzameling voortdurend groter werd en plaatsgebrek ontstond, besloot de familie Lukas, hun boerderij te verbouwen en in deze nieuwe ruimten een officieel particulier museum te openen. In de gezellige museums-koffiegelegenheid “Ofenstube” (45 zitplaatsen) bakt de heer des huizes (op bestelling) -in een gietijzeren wafelijzer- heerlijke verse wafels voor de gasten.