info
Kasselburger Weg 16
54568 Gerolstein
Telefoon: 06591 949987-10
Fax: 06591 949987-19
E-mail: info@eifelquerbahn.de
Web: www.eifelquerbahn.de

Eifelquerbahn
De 52 km lange route van de Eifelquerbahn is een van de mooiste nevenspoorlijnen van Duitsland en verbindt diverse mooie bestemmingen in de Vulkaan-Eifel met elkaar. Met de rode trolleybussen uit de jaren 1960 en een historische stoomlocomotief worden op de landschappelijk aantrekkelijke route bijzondere treinen ingezet, die van een uitstapje naar de vulkaanregio een echte belevenis maken.

info
Eifel-Zoo
54597 Lünebach Pronsfeld
Telefoon: 06556 816
Fax: 06556 323
E-mail: info@eifel-zoo.de
Web: www.eifel-zoo.de

Eifel-Zoo
Midden in het woud- en berglandschap van de Eifel, vol zeldzame, ook tropische, bomen, kunt u de dieren van dichtbij meemaken. Unieke zichten, fascinerende momenten wanneer de leeuwen brullen u voelt zich middenin de jungle. Beleef de tocht met de EIFEL-ZOO-TREIN, met als hoogtepunt de herten die uit uw hand komen eten. Een minidorp met meer dan 30 gebouwen toont u het Eifellandschap in klein formaat.

info
Brunnen- und Skulpturenpark Kruft
54595 Prüm Niederprüm
Telefoon: 06551 981638
Fax: 06551 981786
E-mail: hk@skulpturenpark-kruft.de
Web: www.skulpturenpark-kruft.de

Brunnen- und Skulpturenpark Kruft
Hier kunt u allerlei skulpturen en beelden bekijken in een fantasierijk vormgegeven landschap.

info
Adler- und Wolfspark Kasselburg
54570 Pelm
Telefoon: 06591 4213
Fax: 06591 980819
E-mail: info@adler-wolfspark.de
Web: www.adler-wolfspark.de

Adler- und Wolfspark KasselburgDe Kasselburcht werd in de 12e eeuw gebouwd. Bijzonder is de acht verdiepingen tellende dubbele woontoren. In 1970 werd het terrein rondom de ruïne geschikt gemaakt voor het houden van wolven en roofvogels. Er zijn vliegdemonstraties met adelaars, valken enz. De wolven worden dagelijks om 15.45 uur gevoederd.

info
Weißstraße 12
54647 Gondorf
Tel: 06565 956633
E-mail: info@eifelpark.de
Web: www.eifelpark.de

Eifelpark Gondorf
Dieren, shows en spel-programma´s! In het Eifelpark wachten adembenemende natuurschouwspelen, grappige shows en spannende avonturen op een oppervlakte van 750.000 m2 op de bezoekers. Kinderen kunnen zich op de diverse van een grote variatie aan toestellen voorziene speelplaatsen, op luchtkussens en vele andere attracties naar hartelust uitleven.

De grote en kleine gasten kunnen beren, wolven, lynxen en wilde zwijnen in de vrije wildbaan zien, of moefflons, steenbokken en diverse soorten damwild van dichtbij beleven. Voor degenen wie de grote “kick” in hun lichaam willen voelen, zijn de vrije val in het glijbanenparadijs of een razendsnelle afdaling op de 800m lange “Eifelcoaster” (rodelbaan) de absoluut juiste attracties.

info
Rauschermühle 6
56637 Plaidt
Telefoon: 2632 98750
E-Mail: info@vulkanpark.com
Web: vulkanpark.com

Vulkanpark
Een vulkaangebied midden in Duitsland, in rusttoestand, maar niet gedoofd. Nog maar 13.000 jaar geleden ontstond Duitslands jongste vulkaangebied in het district Mayen-Koblenz door een uitbarsting van de Laacher See vulkaan.

Was dit het begin van een nieuw tijdperk met vulkanische activiteiten of het einde van een eeuwenlange periode met steeds weer nieuwe uitbarstingen?
Vulkanpark is een vormingscentrum, een avontuurspeeltuin, een recreatiegebied, maar ook een lonend vakantiedoel, een landschap dat sportieve activiteiten mogelijk maakt, maar waar men ook heerlijk relaxen kan.

info
Nürburgring Boulevard 1
53520 Nürburg
Info- & Ticket-Hotline: 0800 2083200
E-mail: info@nuerburgring.de
Web: www.nuerburgring.de

Nürburgring – Toeristenritten Nordschleife
Zelf als een coureur door de ‘Groene Hel’.
Met je eigen auto of motor over de Nordschleife van de Nürburgring rijden, is een bijzondere uitdaging. Het 20,8 km lange traject de baas worden, betekent dat u uw rijvaardigheid en uzelf onder de zwaarste omstandigheden telkens opnieuw moet inschatten.

Tevens is er de Nürburgring Driving Academy voor uw rijvaardigheid en race-skills.
Er is ook een Ringkartbahn om u uit te leven en natuurlijk zijn er regelmatig spannende races, waaronder de DTM, te zien.

Er bestaat ook de mogelijkheid om een cursus driften en slalommen te volgen in een Caterham.
Kijk voor alle mogelijkheden en de agenda op de website van de Nürburgring.

info

Wildparkstraße 1
54550 Daun
Telefoon: 6592 3154
E-mail: info@wildpark-daun.de
Web: wildpark-daun.de

Wild- & Erlebnispark Daun
Het park ligt midden in de Eifel in de buurt van de stad Daun in een ca. 220 ha. groot bos- en weidelandschap. Niet alleen vanwege zijn grote wildbestand is het »Wild- & Erlebnispark« beroemd – het typische landschap met zijn grote loof- en naaldenbossen, met bergen en dalen, beekjes hebben het park als een groot aantrekkingspunt voor dier- en natuurliefhebbers uit binnen- en buitenland gemaakt.

Een 8 km. lange bosweg (autotocht) leidt u door dit mooie landschap van de »Vulkaneifel«. De grote ruimte maakt het voor de dieren mogelijk om te leven zoals in de vrije natuur, omdat de verschillende diersoorten zich vrij in het gebied kunnen bewegen en daarnaast ook het contact met de bezoekers kennen.

Bij zes aangeduide tribunes (uitzichtspunten) langs de bosweg, kunt u uit de auto stappen en de dieren van dichterbij bekijken, fotograferen en ook voeren.

info
Familie Goebel
Klosterstraße 12
56814 Ernst
Telefoon: 02671 7444
E-mail: info@mosel-wein-express.de
Web: www.mosel-wein-express.de

Mosel-Wein-Express
Geniet van het mooie Cochem en het geweldige uitzicht van de rijksburcht Cochem, de stad en de wijnbergen.
Tijdens een rondrit met de mosel-wijn-express krijgt u uitvoerige informatie over Cochem en zijn wijn.
Bij de rondrit is een glaasje moezelwijn inbegrepen. Na de tour kunt u uw tegoedbon inwisselen bij het wijngoed van de erven Goebel-Schleyer. Het gedekoreerde glas kunt als souvenier meenemen.

info
Gerolsteiner Brunnen GmbH & Co. KG
Besucherzentrum
Vulkanring
54567 Gerolstein
Telefoon: 06591 14238
E-mail:besucherzentrum@gerolsteiner.com
Web: www.gerolsteiner.de

Gerolsteiner mineraalwater
De voornaamste industrie van Gerolstein zijn de mineraalwaterbronnen, de Gerolsteiner Sprudel. Gerolsteiner is een van de grotere Duitse mineraalwatermerken.

Aan de bijzondere geologische omstandigheden en de ongereptheid van de natuur dankt het
Gerolsteiner-mineraalwater zijn bijzondere smaak, aangename frisheid en uitgebalanceerde mineralisatie.

Het Gerolsteiner-mineraalwater wordt gewonnen uit dieptewater, dat zich decennialang uit het neerslagwater heeft gevormd. Door de gesteentelagen wordt het gezuiverd, gefilterd en tegelijkertijd van koolzuur voorzien. Het hele jaar door worden er gratis rondleidingen gehouden. Bij groepen( > 5 personen), graag vooraanmelding.